L’aventurier (rare)

 L’aventurier släpptes på svenska skivbolaget Stranded. När den skulle pressas, fick de fel mastertaper med inspelningarna. De var inte slutmixade helt enkelt. Det var andra trummaskiner, mer och olika gitarrkomp, andra sångeffekter, andra basljud och synthljud.
Låten L’aventurier har ett helt annat sångpålägg, som senare sjöngs in på nytt.  Docteur Love har ett helt annat intro. Dizzidence Politik har bas som det genomgående kompet genom låten. Stranded hann pressa 2 olika exemplar innan den riktiga kom ut. Den ena hade båda sidorna med den felaktiga mixen, och den andra hade bara B-sidan.
Lyssna och njut. Och berätta vad ni tycker.

Annonser

11 kommentarer

  1. Underbart att hitta den här sajten!….såg Indochine för första gången i Örebro på Contan 1982….då dom var på en prom turné, det var singback…..ett år senare så var dom i Örebro igen…..

    1. Lasse, är du säker på -82? det jag har läst är att Contan var -84, och året därpå (alltså -85) var i någon idrottshall. Någon som har mer info???

      1. -85, Örebro ishall/Toyotahallen/Vinterstadion…kärt barn har många namn 😉 Jag var där. Fantastisk konsert tyckte jag.

      2. Blir lite osäker nu men jag tror att dom var på Contan i Örebro 82-83 och året efter så lirade dom i Idrottshuset… Hittade en video när dom är på Continental, skulle kunna vara i Örebro…..men låtarna känns liiiite äldre en första plattan 😃👍 men lokalen känns som gamla Contan i Örebro

  2. Nu har jag superlyssnat på L’aventerier…märks att sången skiljer sig från första pressen till den andra, underbart…är det bara vi nördar som märker det? Jag märker att jag har första pressen med det första sångpålägget…..hmm, nu vill jag ha den andra också 😃

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s